WinFakt! op een Mac

WinFakt! op een Mac


Hoewel WinFakt! ontworpen is voor een Windows-omgeving bestaat er voor Mac-gebruikers een compleet veilige en handige workaround om WinFakt! zorgeloos op een Apple-computer te installeren en te gebruiken. Het is namelijk al enige tijd mogelijk om Windows in een MAC OS omgeving te installeren en te gebruiken via virtualisatiesoftware.

Deze software zorgt voor een virtuele PC binnenin je Mac-computer. Eenmaal deze software geinstalleerd is kan u Microsoft Windows installeren en gebruiken naast uw MAC OS, net zoals u andere software kan installeren en gebruiken. Via deze manier kan u dan probleemloos WinFakt! installeren en gebruiken op uw virtuele PC binnenin uw Apple-computer.

Hoe gaat dit praktisch in zijn werk?

Maak een keuze uit het uitgebreide aanbod van virtualisatiesoftware

Er zijn behoorlijk wat spelers op de markt van virtualisatiesoftware. We raden u aan voldoende informatie in te slaan alvorens over te gaan tot een aankoop. We kunnen u alvast 3 softwarepaketten aanraden: vmware, parallels en virtualbox.

Installeer de virtualisatiesoftware en installeer Microsoft Windows

Eenmaal de keuze gemaakt van virtualisatiesoftware is het nodig deze te installeren, alsook Windows. Deze installatieprocedures zijn specifiek voor elk virtualisatiesoftwarepakket. We raden u aan de gebruikshandleiding van de fabrikant strict te volgen.

Installeer WinFakt! in de virtuele Windows-omgeving

Na de installatie van Windows op uw virtuele PC is het mogelijk om Windows te draaien op uw Mac. Nu kan u dus WinFakt! installeren op net dezelfde manier als op een Windows-PC WinFakt! zou installeren!

Benodigdheden

  • Mac OS X
  • Virtualisatiesoftware
  • Microsoft Windows
  • WinFakt!

Meer over virtualisatie

Met virtualisatie bouwt u boven op uw computer een virtuele laag die een softwareapplicatie of besturingssysteem kan simuleren. Dat biedt een aantal grote voordelen, waaronder het straffeloos uitproberen van vreemde besturingssystemen, het testen van uw favoriete software als u overweegt om over te stappen of het bieden van een vangnet waarop u veilig nieuwe programma’s kunt uittesten. Bron:www.zdnet.be